welkom

voorstellen

lessen

frisbee

sportenTTouch Samen in
           evenwichtgedragstherapie 

prijzen/lestijden

contact/locaties

opleidingen

agenda/links

 

 

 

 

 

   

HondenschoolDe  Vrolijke staart              

Voorstellen

Erica van Mil
Ik ben Erica van Mil en woon samen met mijn vriend Henk Wierda en onze honden  Magic Blue, Malcolm en onze twee poezen in Steggerda. Mac Blue is op 11 maart 2016 en  Murphy is op 23 december 2020 over de regenboog brug gegaan.

In september 2002 kwam Mac Blue bij ons wonen. Met zijn komst begon mijn passie voor honden. Mac Blue is geen gemakkelijke hond en kreeg problemen met andere reuen. Hiervoor ben ik opnieuw gaan lessen bij een hondenschool waar ook gedragstherapie werd gegeven. Daar heb ik zoveel geleerd over de hond en zijn gedrag dat ik Mac Blue beter ben gaan begrijpen. De band met hem is veel beter en vooral leuker geworden. Aan zijn lichaamshouding kan ik zien wanneer hij gespannen wordt, zodat ik daarop kan reageren.

Doordat ik dit een lekker en leuk gevoel vond, begon het bij mij te kriebelen: dat wil ik ook aan andere hondenbazen meegeven.

Toen ben ik op zoek gegaan naar instructeursopleiding met positieve leermethoden als uitgangspunt. Ik kwam terecht bij de opleiding van Geert De Bolster in BelgiŽ waar ik de instructeursopleiding en de opleiding tot gedragstherapeut heb gevolgd.

In mei 2006 ben ik gestart met hondenschool De Vrolijke Staart, waarbij een goede, plezierige relatie tussen hond en baas het uitgangspunt is.

Mijn grootste passie is om samen met de honden lekker te frisbeeŽn.

Erica van Mil