welkom

voorstellenlessenfrisbeesporten

TTouch  Samen in
           evenwicht gedragstherapieprijzen/lestijden

contact/locaties

opleidingenagenda/links

 

 

 

 

 

 

 

   

HondenschoolDe  Vrolijke staart              

Welkom bij hondenfrisbee

Hondenfrisbee is een sport waarbij hond en baas zeer nauw met elkaar samenwerken. De baas moet goed op zijn hond letten om op het juiste moment te gooien waardoor de hond in staat is om de frisbee te vangen. Hiervoor is een goede werptechniek nodig, die in het lesgedeelte zonder hond goed geoefend wordt. Ook leert u verschillende worpen en kunstjes waardoor het spel voor de hond nog behendiger en interessanter wordt. De hond kijkt naar de lichaamstaal van de baas, iets waar de hond uitermate goed in is, om te zien welke worp er gaat komen. Tijdens het frisbeeŽn is de hond zowel lichamelijk als geestelijk bezig waardoor hij gezond blijft.

Een ander onderdeel van de frisbeesport is de minidistance waarbij er recht vooruit gegooid wordt en de hond de frisbee uit de lucht vangt. Ook deze werptechniek vereist enige oefening.

De frisbeesport is geschikt voor alle rassen. Sommige honden zijn goed in springen over het lichaam van de baas, terwijl andere het leuk vinden om kunstjes tussendoor te doen. Zo is er voor iedere hond wel iets leuks te bedenken. De fantasie van de baas wordt daardoor ook geprikkeld.

Gezondheid en veiligheid staan natuurlijk voorop. Vandaar dat honden pas mogen beginnen als ze een jaar oud zijn in verband met het uitgroeien van het skelet. Tevens wordt er alleen gespeeld met goedgekeurde hondenfrisbees.