welkom

voorstellen

lessen

frisbeesporten TTouch

Samen in
           evenwicht gedragstherapie 

prijzen/lestijden

contact/locaties

opleidingen

agenda/links

 

 

 

 

 

   

HondenschoolDe  Vrolijke staart              

                  
pups basisvervolg

Algemene informatie over de lessen

We trainen met hondvriendelijke trainingstechnieken.

Hierbij wordt de goede uitvoering van de oefening, al het goede gedrag wat de hond laat zien beloond met: voedsel, spel, vrolijke stem, vrolijke houding van de baas,  aandacht ,  iets wat de hond als beloning ziet.

 

Verder wordt er getraind met een riem van ca 2 meter,zodat de honden de ruimte hebben om te leren met een ontspannen riem te wandelen . Vaste halsband of liever nog een harnas/tuigje.

Mijn voorkeur gaat uit naar een H Harnas.

 

Voor een gemotiveerde hond tijdens de lessen geeft u uw hond pas na de les zijn eten.

 

Als u wilt, kunt u ook met de clicker trainen.

 

Voor informatie over de verschillende cursussen klikt u op een van de bovenstaande hondjes.

  

Waarom ik graag met een h harnas werk is om de druk op de keel af te halen. Als de hond trekt wordt door de druk op de keel een voorwaartse beweging in gang gebracht en onderhouden. Doordat het een natuurlijke tegen drukkende beweging is, is het erg moeilijk om de te bedenken hoe je het vervelende gevoel kunt opheffen.

Als de druk op de borst verdeeld wordt of op de borst komt te liggen eventueel door de riem aan de voorkant ( alleen bij een h harnas ) te bevestigen krijg je een natuurlijke tegendruk waardoor je, je automatisch een beweging naar achteren maakt en zo in balans komt te staan.

 

Je kunt het versschil uitproberen door je hand laag in je hals te leggen en hier in te gaan hangen. Dan moet je zelf goed na denken om het vervelende gevoel op te heffen.

Nu kan je, je hand op je borst leggen een voet naar voren te zetten en in je hand te gaan leunen je komt dan rustig weer naar achteren en recht te staan.

 

 Ook kan je het tuig gebruiken om je hond Veilig in de auto te vervoeren, door er een verbindingsstuk aan te bevestigen die je in de autogordel vast klikt. Een korthouder door de driepuntsgordel te halen en deze aan het harnas vast te maken.

Je hebt gelijk een tuig om mee te gaan fietsen.

 


         H Harnas

    Verbindingsstuk

       korthouder